(recept
si oblíbilo 5 návštěvníků)
Kuřecí segedín
Potřebné ingredience
4 uzená kuřecí stehna, 1 větší cibule,250g kyselého zelí,1 kelímek smetany ke šlehání, hladká mouka,1 lžíce(rovná) drceného kmínu,2 lžíce mleté sladké papriky, pepř, sůl ,olej
Postup přípravy
Maso obereme a nakrájíme na kousky. Nadrobno nakrájenou cibuli orestujeme na oleji. Přidáme kmín a paprikou a zalijeme asi 4 dl vody.Pak přidáme kyselé zelí, osolíme, opepříme a povaříme asi 20 minut. Nakonec zjemníme smetanou, ve které jsme rozmíchali asi 1 vrchovatou lžíci hl. mouky a ještě chvíli povaříme. Guláš chutná výborně s houskovým knedlíkem, nebo chlebem.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Andy80
(upraveno)
2. 3. 2017, 22:20
Proč, proč, proč? Proč se musí takhle hanit klasická česká jídla, segedín jedině z vepřového. Proč z kuřecího?
nekup to
(upraveno)
11. 4. 2016, 21:44
Vyzkoušeno, jedním slovem luxusní, díky za recept
kokoska24
(upraveno)
10. 9. 2015, 20:02
Velice zajímavé a určitě vyzkouším.
plamenek
(upraveno)
10. 9. 2015, 13:50
Určitě výborné, jen paprika se nesmaží stejně dlouho jako cibule. V podstatě se rozpustí v tuku a hned zaleje. Jinak se spálí.
chalupnicka
(upraveno)
10. 9. 2015, 17:02
@plamenek
Máte Evo, samozřejmě pravdu, již sem opravila.. Dík za upozornění.
plamenek
(upraveno)
10. 9. 2015, 17:30
@chalupnicka
Já se omlouvám, že každý recept kontroluji okem Polreicha . Ale když občas kouknu na Prostřeno, tak nadskakuji,když já jsem z oboru(dietní sestra).
NAMIKY
(upraveno)
10. 9. 2015, 12:57
ALENKO, TOHLE PAPÁNÍČKO MILUJI